European Roadtrip

Zie uitdagingen als kansen

Wie wat waar hoe?

Wanneer?

De European Roadtrip word gereden van 30 jan tot 5 feb 2021.

De trip start in Nederland en eindigt met een gezellig diner met prijsuitreiking ergens in Duitsland.

De route gaat door:
– Duitsland
– Oostenrijk
– Italië
– Slovenië
– Kroatië
 

Een route van ca. 2.500 kilometer over uitdagende wegen met prachtige uitzichten, over steile helling en bergwegen en langs interessante bezienswaardigheden, bijzondere wetenswaardigheden en meer.

Het is de bedoeling deze roadtrip kleinschalig te houden, We hopen op 50 auto's maar max 75.

De Auto

Alle auto’s mogen meedoen jong, oud, groot, klein, geel, groen mits een geldige apk, verzekering en aangepast aan het rijden in winterse omstandigheden en verbrandingsmotor. Denk bv aan winterbanden (sneeuwvlokje verplicht), sneeuwkettingen (verplicht mee te nemen), extra ruitensproeiervloeistof, jerrycan benzine.

Stickers, lampen, sponsors, toeters en bellen op de auto zijn toegestaan. Hoe meer, hoe leuker. En wie weet zit er een leuke prijs aan vast.  Het is echter niet verplicht om stickers ed  op de auto te plakken. 

Tips voor het rijden in de winter kunt u hier lezen.

 

De deelnemers

Alle deelnemers zijn 18 jaar of ouder. Degene die gaan rijden beschikken over een geldig rijbewijs welke 2 jaar of langer op naam staat. Voor meerijders van 16 of 17 jaar oud moet even met de organisatie overlegd worden. Verder is het handig dat de chauffeurs over enige ervaring met het rijden in winterse omstandigheden hebben en/of al eerder in bergen hebben gereden.  Een bijrijder is  nodig. Een slipcursus is aan te raden. We willen de European Roadtrip kleinschalig houden, dwz 50 tot max 75 auto's.  We hopen zo onderling goed contact te krijgen en een super sfeer.

 

Wat gaan we doen?

De route gaan we uiteraard allemaal uit rijden. Een beetje sneeuw zal ons niet stoppen. 

Ca 2 maanden van te voren ontvangen de deelnemers de eindbestemmingen van de geplande dagen. Daarmee kan men aan de slag om hotels te boeken voor die dagen. De organisatie is nog in onderhandeling om bij wat hotels deelnemerskorting te bedingen. 

De exacte route ontvangen de deelnemers van de organisatie per dag op de eindbestemming. Om de route te volgen en zo de eind bestemming te bereiken is iedere dag een nieuwe uitdaging omdat er op verschillende manieren genavigeerd moet worden.

Een rustdag is ingepland bij een van de mooiste adembenemende natuurgebieden van Europa.

 

Prijzen

Bij de European Roadtrip gaat niet om tijd en/of snelheid. Elke dag krijg je deelnemer uitdagende, soms moeilijke opdrachten en vragen mee. Iedere dag zijner 5 opdrachten; Een kennis vraag, een ludieke opdracht, een foto opdracht,  de puzzel opdracht en de bonusvraag, Hiermee kunnen punten verdient worden. Het team met de meeste punten is de winnaar. De prijzen voor de nummers 1, 2, en 3 zullen bestaan uit een goedgevulde goodie-bag met kadokaarten van verschillende waardes. Daarnaast zullen er nog een aantal ludieke prijzen worden uitgegeven. Niemand gaat zonder aandenken naar huis.


Fotografie wedstrijd

Ben je niet direct in de prijzen gevallen? Geen nood. Achteraf houden wij nog een fotografie wedstrijd. Om er aan mee te doen stuur je ons je 3 mooiste foto's. Deze worden dan door een deskundige jury beoordeeld en de winnaars ontvangen thuis een leuke prijs en ze krijgen uiteraard een eer volle vermelding op de site en op onze facebook bladzijde.

Onze jury zijn de fotografen van BDGPICS !  U kunt ze hier vinden.l
 

 

  • sightseeing
    sightseeing
  • koud
    koud
  • opdrachten
    opdrachten

Kortom: We maken er een onvergetelijk avontuur van!


Wat kost het?

Het inschrijfgeld bedraag 275,- Euro voor een team inclusief 2 deelnemers. Voor elk extra teamlid wordt 40,- Euro in rekening gebracht. Ieder team ontvangt tzt European Road materiaal, een gezellig einddiner, alle routes, Roadbook, tips en een unieke ervaring.

Bijkomende kosten zijn bv benzine geld, en hotelkosten, zie daar voor de FAQ's

 

Inschrijven kan via onze inschrijfpagina


 * Door in te schrijven gaat u akkoord met de deelnemers voorwaarden 

 Twijfelt u nog? Kijk dan eens bij One Day, Try & Play

Een 1-daagse roadtrip om te zien of het wat voor u is.

20 september 2020
Meer vragen?  kijk eens bij onze FAQ's. Grote kans dat hij daar tussen staat