European Roadtrip

Zie uitdagingen als kansen

FAQ's.

Vragen staat vrij

We kunnen ons voortellend dat u best nog wat vragen heeft.  We hebben hier wat vragen die we kregen op een rijtje gezet..

Mogen echt alle auto's mee doen? Moet hij niet oud zijn?

Ja alle personenauto's mogen mee mits een verbrandingsmotor. Bij andere raodtrips is een deel van de uitdaging dat men in een oude auto rijdt, dwz een auto van ca 20 jaar oud.  Daar hebben wij ook met ontzettend veel plezier aan meegedaan. Thuis gekomen lieten we uiteraard trots de foto's zien en deelden we de verhalen. Veel mensen gaven aan dat ze super graag mee zouden doen. Echter ze hebben geen oude auto en geen ruimte of geld om er een auto bij te zetten. Vaak missen ze ook de technische kennis en handigheid om te kunnen knutstelen aan de oude auto.


Moeten er stickers geplakt worden op de auto

Nee dat moet niet maar is wel zo leuk. We zijn graag herkenbaar voor elkaar. We snappen echter dat niet iedereen een sticker op de auto wil. We zijn op zoek naar alternatieven bv raamstickers of iets met zuignapjes.


Is dit een eenmalig event?

Ja dat was de bedoeling maar nu we er mee bezig zijn gaan onze ogen naar bv Schotland en Ierland. Afhankelijk van het resultaat van deze European Roadtrip willen we onze energie erin steken om naar Schotse oorden te gaan. Ook willen we proberen wat kortere trips te organiseren en trips op kinderen gericht. Denk bv aan een lang weekend naar het zwarte woud (europa park), industrial route of andere thema route's


Staan de routes vast en moet je je daaraan houden?

Nee, je bent niet verplicht de uitgedeelde routes te volgen. Alleen de eindbestemmingen staan vast. Hoe je er komt mag je zelf weten. Maar de routes zijn er niet voor niets. Wij hebben ons best gedaan de leukste, spannendste en uitdagendste routes te kiezen. Echter, vooral tijdens de winter, kan het altijd gebeuren dat er onverwachts een weg is afgesloten. Er wordt dan een alternatieve route aangeboden. De routes worden voor gereden, ruim voor de trip maar ook tijdens de trip. We hopen in route informatie zo up to date mogelijk te houden. Via een app en via de mobiel wordt u zo goed mogelijk op de hoogte gehouden. Helaas kunnen we geen sneeuwgarantie geven. Ten alle tijden geldt dat, welke route u ook kiest,  zelf verantwoordelijk bent. Dus wilt u toch dat ene smalle steile modderige bospad op, past u dan goed op. We willen graag alle deelnemers gezond en wel bij het einddiner zien.


Mag er een aanhanger mee?

Nee niet tijdens de winter. We zouden mogelijk op wegen kunnen komen waar dit in de wintermaanden simpel weg niet is toegestaan. 


Waar kan ik overnachten?

De deelnemers krijgen een lijst met eind bestemmingen. Daar kunt u dan zelf een hotel in de buurt boeken of wellicht in het zelfde hotel als waar de organisatie zit. In sommige gevallen is er een korting mogelijk. Daarover zijn we nog in onderhandeling. We zullen dit ruim op tijd bekend maken.


Waarom een einddiner en geen feest?

Met een kleinere groep is een diner goed te organiseren. We willen graag met de hele groep nog even na praten n de ervaringen delen.  Wie weet organiseren we nog wel een eindfeest/BBQ als we weer terug zijn in Nederland om dat elkaar alle foto (boeken), films etc te laten zien, mits daar animo voor is. (Of we doen een zwemmen met haaien party (zelf de opblaashaai meenemen :))


Komen er kosten bij behalve het inschrijfgeld?

Ja, er komen kosten bij voor eten onderweg en hotels en eventuele entreekosten voor bezienswaardigheden en niet te vergeten de benzinekosten, wegenvignetten. Het is lastig in te schatten wat de exacte kosten zijn omdat iedereen dat zelf kan regelen. Een schattig van bv de hotelkosten is ca 600 euro gebaseerd op 2 personen en in 2 of 3 sterren hotels. Je kunt natuurlijk er voor kiezen in een 10 sterren hotel te overnachten maar dan zullen de kosten erg oplopen, of je kiest voor een B&B of herberg, dan dalen de kosten weer. Eten onderweg kun je ook zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt.  Eventuele entree kosten hangen er ook van af wat je wilt bezoeken en wat niet. We gaan er nog een beraming van maken zodra we meer informatie hebben. 


Gaan jullie er nu veel geld mee verdienen?

Nee, zeer zeker niet. Als we alles op tellen; het uitzoeken van de routes, controleren van de routes, bedenken van de opdrachten, maken van dingen, prijzen kopen, regels en wetgeving uitzoeken, reclame maken, onderhandelingen etc etc.. komen we geld te kort. Er gaat zoveel tijd en spullen in zitten dat we pas wat er aan zouden overhouden als we de prijs naar rond de 400 euro zouden zetten en het aantal deelnemers zouden verhogen naar 300+ en ook nog eens meerdere trips per jaar zouden organiseren. We doen het puur voor het plezier en om onze passie te delen met anderen. Wij vinden een iets kleinere groep beter bij ons doel passen en zullen zeker niet naar de 300+ deelnemers gaan.


Oke, ik wil inschrijven en nu?

U kunt zich schrijven via onze inschrijfbladzijde. Leest u de voorwaarden goed door. Na inschrijving ontvangt u een mail met daarin de  informatie over de betaling en wat er verder te verwachten is of te gebeuren staat.