European Roadtrip

Zie uitdagingen als kansen

Wie zijn wij?

Onze hoofdorganisator en drijfveer van het team is Marijn van den Dool. We hebben Marijn geïnterviewd.

Vraag: Wat is jouw band met auto's?

Antwoord: Rijden is gewoon heerlijk. Zodra ik mijn rijbewijs had als 18 jarige was ik niet meer uit de auto te slaan. Maar behalve rijden sleutel ik graag aan auto's. Dat sleutelen zat er al vanaf zeer jong in. Het begon met mechano, als kind zijnde, en is uitgegroeid tot het compleet ombouwen van auto's. 

Vraag: Hoe kom je van aan de auto sleutelen naar een roadtrip organiseren?

Antwoord: Ik heb met veel plezier meegedaan aan roadtrips. Dit werkte erg aanstekelijk. Omdat ik al eerder dingen georganiseerd heb , buiten auto's om, werd mijn interesse naar het organiseren getrokken. Daar heb ik me in verdiept en ik denk dat ik een iets andere invulling kan geven aan een roadtrip. Dus ik ben er mee doorgegaan met deze European Roadtrip al resultaat.

Vraag: Hoe is de European Roadtrip anders?

Antwoord: Om te beginnen wil ik de roadtrip kleinschalig houden met ca 50 tot max 75 deelnemende teams. Ik wil de deelnemer behalve veel rij fun ook dingen laten zien en meegeven.  Hier komt mijn andere hobby, fotografie, om de hoek kijken en mijn interesses in cultuur, natuur, geschiedenis en wetenschap. Ik wil dus mooie prachtige spannende routes geven maar daarnaast ook mensen iets meegeven van de cultuur, wetenschap etc. Dit zal bv in sommige opdrachten tot uiting komen, maar ook zijn de lengtes van routes wat aangepast zodat er tijd is voor andere dingen. Een ander verschil is dat ALLE auto's mogen mee doen van alle leeftijden, mits verbrandingsmotor.  

Vraag: wat zijn je verdere verwachtingen en plannen?

Antwoord:  Ik hoop dat de deelnemers van de eerste European Roadtrip er met veel plezier en trots op terug kijken.  Dat ze een fantastische en ook spannende week hebben gehad. Als de reacties positief zijn heb ik al voorzichtige plannen voor een tweede roadtrip. Een naar schotland, eentje met veel mystery. Maar daar moet ik nog veel over uitzoeken.

Nog 1 vraag: Wat is je droomwens?

Antwoord: De trip rijden met een door mijzelf omgebouwde Audi 100, C 1


Dezelfde vragen stelden wij aan de mede organisatoren.

VraagWat is jouw band met auto's?

Sydney: Auto's? Je bedoelt van die 4 wiellige dingen om van a naar b te komen? Daar heb ik helemaal niets mee tot ik Marijn ontmoette.  Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk.

Michel: Rijden werkt ontspannend. Het is voor mij een manier om mijn hoofd leeg te maken. Het liefst doe ik dat op twee wielen. Maar voor een wintereditie pakken we toch maar de vierwieler.

Judith:  Vroeger wilde ik altijd coureur worden. Tot op zekere hoogte is dit best aardig gelukt. Voor ik vertrok voor mijn eerste roadtrip naar de Noordkaap heb ik een slipcursus gevolgd. De instructeur noemde mij mini-max. Rijden blijft gewoon leuk.


Vraag: Hoe kom je van auto als handig ding om van a naar b te komen of ontspannen rijden op twee wielen of slippen als mini-max naar een roadtrip organiseren?

Sydney: Organiseren deed ik al langer, met name grote kinderfeesten. Dat plannen, regelen en uitzoeken vooraf vond ik fantastisch. Als dan ook nog eens blijkt dat iedereen genoten heeft op 'mijn' feest geeft dat een super goed gevoel en boost om meer te doen.  Ik ben mee geweest op eerdere roadtrips, meer voor de gezelligheid dan voor het rijden en was meteen geïnteresseerd in de organisatie achter de schermen. Daar ben ik me in gaan verdiepen.

Michel: Met veel plezier heb ik deelgenomen aan eerdere roadtrips. Voor het team waarin ik heb deel genomen, heb ik al verschillende taken verricht waaronder o.a. websitebeheer.  Deze ervaring kan ik meenemen in de organisatie van een nieuwe roadtrip om zo tot een roadtrip te komen met een iets andere invulling die beter bij mij als persoon past.

Judith: Ik heb inmiddels ook aan een aantal auto-gerelateerde evenementen deelgenomen, bv de roadtrip naar de Noordkaap en een rally in Drenthe. Beide waren geslaagde evenementen maar ik ben van mening dat sommige punten anders vormgegeven kunnen worden. Ik hoop dat te bereiken door zelf de organisatie in te stappen.


VraagHoe is de European Roadtrip anders?

Sydney: Ik denk dat het voor meerijders leuker wordt omdat we meer naast het rijden willen gaan doen. Natuurlijk is het schitterend om door de bergen, langs fantastische uitzichten te rijden maar om nu alles vanuit een rijdende auto te zien en fotograferen is m.i. niet alles wat mogelijk is.

Michel: Ik denk dat het verschil met andere roadtrips voornamelijk te vinden zal zijn op waar de focus op gelegd zal worden. Wij willen de focus wat meer richting het bezoeken van natuurparken of andere bezienswaardig-heden leggen. Wij willen proberen om de tocht d.m.v. de opdrachten ook uitdagend en leerzaam te maken. Zo hopen we ook een andere doelgroep aan te spreken en ons hierin te onderscheiden van anderen.

Judith: Ik hoop vooral dat het lukt om de doelgroep uit te breiden naar meer dan alleen autofanaten. Door de opdrachten die wij geven en de verhoudingen tussen rijden en het bezoeken van cultuur of andere bezienswaardigheden, denk ik dat het niet alleen voor de chauffeurs, maar ook voor de bijrijders een uitdagende trip wordt met ruimte voor andere interesses.


Vraagwat zijn je verdere verwachtingen en plannen?

Sydney: Ik hoop dat deze trip zo gewaardeerd gaat worden dat het voor ons zin heeft om er mee verder te gaan. Ik heb nog zoveel ideetjes. Ik wil ze graag delen. Maar het eerste doel is genieten, plezier maken en het uitrijden van onze eerste European Roadtrip.

Michel: Ik hoop dat we in 2021 kunnen terug kijken op een geslaagd evenement. Eet tocht met vooral veel plezier. Ik hoop dat de deelnemers positief kunnen terugkijken op het evenement; mooie ervaringen hebben opgedaan; iets geleerd hebben en het naar de zin hebben gehad. Er wordt al voorzichtig uitgekeken naar een volgende editie, maar laten we bij het begin beginnen en eerst de eerste editie tot een succes brengen.

Judith: Uiteindelijk gaat het om het plezier en is het een vakantie. Ik hoop dat we door de ruimte voor andere interesses de deelnemers meer het vakantie gevoel kunnen geven dan wanneer het alleen maar om het rijden gaat en dat dit ook zo door de deelnemers teruggekoppeld gaat worden. Als de eerste editie slaagt kunnen we verder naar een volgend evenement richting Schotland. Dit is de editie war ik mijn zinnen op heb gezet.

 

Laatste vraag: Wat is jouw droomwens?

Sydney: Een autotrip rijden in een Adams Family car. Ik heb gehord dat dat een Packard Twin six is.  En dan ook in de juiste kleding. Een creapy Holyday :) of emigreren naar Noorwegen,  dat mag ook

Michel: Ik kijk erg uit naar de aanschaf van mijn eerste volledig eigen auto voor dit soort trips. Ik heb een en ander kunnen doen aan de auto's waarin ik met het team de vorige trips gereden hebben. Ik wil dit gebruiken om een auto helemaal naar mijn eigen smaak in te kunnen richten. En stiekem zou het ook mooi zijn om deze trips verder uit te breiden buiten Europa. Een mooie trip door Amerika ofzo.

Judith: Ik zou graag een eigen auto willen en daarmee door heel Europa rondtrekken. Meerijden is leuk, maar een eigen auto maakt de ervaring inclusief  alle voorbereidingen toch net wat anders. Mocht het organiseren een succes worden zou ik graag een dergelijke tocht voor motoren organiseren, want slippen als Max kan toch ook o twee wielen.

 

Ons team

Marijn van den Dool

Marijn van den Dool

Positie Organisator

Over Routecoördinator, technician, driver,

Sydney v/d Linden

Sydney v/d Linden

Positie Mede Organisator

Over Webdesign, fotografie, cultuur en natuur experience, administratie

Michel van Hulst

Michel van Hulst

Positie Mede organisator

Over Driver, Astronomical Scientist, Webmaster

Judith Claassen

Judith Claassen

Positie Mede organisator

Over Driver, Punten bewaker, tips en research

Claudia van Hulst

Claudia van Hulst

Positie Mede organisator

Over Illustraties, Instagram, tips en ideetjes